Stichting Kinder Kanker Genezing vertrouwt op Frama als partner in postverwerking

Stichting Kinder Kanker Genezing werd in 2008 in Nederland opgericht en viert dit jaar haar tienjarig bestaan. De primaire focus van Stichting Kinder Kanker Genezing is hulp bieden aan kinderen met kanker en chronische ziekten in ontwikkelingslanden. Stichting KKG opereert als onderdeel van de wereldwijd actieve ‘A Child’s Hope Fund’ een samenwerking van verschillende Goede Doelen, met naast Nederland kantoren in de Verenigde Staten, Duitsland en Hongkong. De stichtingen onderling hebben geen juridische band, maar hebben allemaal ongeveer dezelfde doelstelling: het verbeteren van de kwaliteit van leven voor kinderen in ontwikkelingslanden. Begin 2017 maakten zij de overstap van handmatig postzegels plakken naar automatisch frankeren met de Frama frankeermachine en dat scheelt veel tijd en portokosten. Tevens kan de frankeermachine BTW vrij aangemeld worden en dat scheelt 21% kosten.

Geen gedoe meer met het bestellen of halen van postzegels dankzij de Frama frankeermachine.

Christine Burgemeester: "Wij zochten een manier om het intensieve proces van postzegels plakken te automatiseren. Via Google kwamen wij uit bij Frama. Na een uitgebreid en prettig advies van Robert Ooms hebben we de keuze gemaakt voor de juiste frankeermachine. Inmiddels staat de machine naar volle tevredenheid postzegels te stempelen en hebben we geen gedoe meer met het bestellen of halen van postzegels. De postverzending gaat hierdoor nu op een vlotte en betrouwbare wijze en dat scheelt ons veel tijd. En als ik vragen heb, kan ik altijd bellen of e-mailen en word ik altijd weer even vriendelijk en kundig te woord gestaan!"

Klantnaam: Stichting Kinder Kanker Genezing

Contactpersoon: Christine Burgemeester

Voordelen: Efficiency, besparing in tijd en portokosten, professionele uitstraling, BTW vrijstelling

Hoeveel poststukken per dag: 1-10

Branche: Stichtingen & Verenigingen

Afgenomen producten: Frama Plus, Frama Reporting Basic, Ecomail frankeermachine, Impression


Maak een passend voorstel voor mij

Zorgvuldige selectie van projecten

Kristy Scott is sinds twee jaar Algemeen Directeur van KKG. Zij werkt al bijna dertig jaar in de ontwikkelingshulp en bezoekt jaarlijks de vele projecten van de vier stichtingen. “Iedere maand krijgen we een enorme hoeveelheid aanvragen binnen”, aldus Scott. “De selectie van de projecten gebeurt uiterst zorgvuldig. Onze donateurs vertrouwen er op dat hun donaties goed worden besteed.” Trots is Scott bijvoorbeeld op het sponsorship van een zomerkamp voor kinderen met kanker waar zij zonder hun ouders heen gaan. Geweldig om te zien wat dat met de kinderen doet. Hoe ze voor even hun ziekte kunnen ‘vergeten’.”

Brede focus

De betrokkenheid van Stichting Kinder Kanker Genezing gaat veel verder dan alleen de behandeling en genezing van kinderen met kanker en andere chronische ziekten in ontwikkelingslanden die vanwege armoede geen behandeling zouden krijgen. Scott: “Naast dat we ziekenhuisrekeningen betalen of zorgen voor het vervoer van kinderen bij medische behandelingen, ondersteunen we ook de families van zieke kinderen. Denk aan een moeder die moet stoppen met werken om bij haar zieke kind te kunnen zijn. Daarnaast kijken we heel goed of onze aanpak goed aansluit bij de plaatselijke cultuur. Bieden we de juiste hulp? Hoe kunnen we corruptie voorkomen? Een ander groot probleem is armoede en ondervoeding in landen als Malawi, Honduras, de Filippijnen en de townships in Zuid-Afrika, waar veel HIV-patiënten zijn. Zonder goede voeding reageren kinderen meestal niet goed op de medicijnen, dus bieden we hen ook een maandelijkse bijdrage voor gezonde voeding.”

Frama heeft passende oplossing

Christine Burgemeester is sinds 6,5 jaar de enige vaste medewerker van de Stichting Kinder Kanker Genezing. “Want we werken zoveel mogelijk met de hulp van vrijwilligers. Mijn belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat er in Nederland een kantoor draait. Toen KKG ging groeien zochten we een manier om het omslachtige proces van postzegels kopen, bestellen & plakken te automatiseren. Ik had tijdens mijn loopbaan als office manager bij verschillende bedrijven, al een positieve ervaring met de machines van Frama. Vandaar dat de keuze snel was gemaakt.” Maar ook over de samenwerking met Frama is Burgemeester heel positief. “De medewerkers zijn erg vriendelijk, deskundig en denken mee. Ze houden er rekening mee dat elke poststroom weer anders is. Gezamenlijk is gezocht en berekend wat voor KKG de meest passende oplossing zou zijn.”

Efficiency en lage portokosten

Burgemeester: “Als stichting proberen we natuurlijk zo min mogelijk kosten te maken. We zijn dan ook zeer selectief met portokosten. In vergelijking tot de traditionele postzegel frankeren we met de Frama frankeermachine 8% voordeliger en BTW vrij. Naast dit portovoordeel, is het proces van postverwerking veel efficiënter en hebben we altijd het postkantoor van Frama in huis.” Een ander pluspunt vindt Burgemeester de optie tot personaliseren van de poststukken met behulp van Frama Impression. “Door het KKG logo toe te voegen aan de frankeerstempel, geven we onze post een professionele uitstraling die past bij onze stichting zonder extra kosten in drukwerk te investeren.