Frama Care Frama Care
naar MijnFrama
Registreer u nu

Foutmelding ERROR E 751

De frankeermachine geeft in het beginscherm de melding Fout modem Init ERROR E 751. Deze melding is meestal eenvoudig te verhelpen. De frankeermachine is via een modem of F-link verbonden. De modem is verbonden met een analoge telefoonlijn, de F-link verbindt via IP (internet). Deze verbinding wordt alleen gebruikt voor het opladen van krediet of voor het uitvoeren van de maandelijkse PostNL inspectie. Voor het frankeren van de post is geen verbinding nodig.

Analoog modem

Het modem kan geen verbinding maken. Zet het modem uit d.m.v. de schakelaar op de achterkant. Zet ook de frankeermachine uit met de schakelaar op de achterkant. Daarna zet u eerst het modem aan en vervolgens de frankeermachine. Probeer nogmaals verbinding te maken. In vrijwel alle gevallen zal de storing opgelost zijn.

F-Link

De F-Link kan geen verbinding maken. Zet de F-Link uit en weer aan d.m.v. de schakelaar op de achterkant. Zet ook de frankeermachine uit en weer aan d.m.v. de schakelaar op de achterkant. Wacht nadat u de F-Link heeft aangezet totdat het lampje READY niet meer knippert en continu brandt, dit kan ca. 3 minuten duren. Probeer daarna weer verbinding te maken.

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met:

Frama Care

0900 - 11 222 22
framacare@frama.nl