Frama Care Frama Care
naar MijnFrama
Registreer u nu

Foutmelding ERROR E 750

De frankeermachine geeft in het beginscherm de melding Fout modem Init ERROR E 750. Deze melding is meestal eenvoudig te verhelpen. De frankeermachine is via een modem of F-link verbonden. De modem is verbonden met een analoge telefoonlijn, de F-link verbindt via IP (internet). Deze verbinding wordt alleen gebruikt voor het opladen van krediet of voor het uitvoeren van de maandelijkse PostNL inspectie. Voor het frankeren van de post is geen verbinding nodig.

Analoog modem

Er zijn verschillende modems in omloop maar ze hebben allen een aan/uit knopje aan de achterzijde. Als het modem aanstaat zijn er lampjes zichtbaar, in de meeste gevallen zijn de lampjes rood, dit hoort zo. Als de schakelaar aanstaat en er zijn geen lampjes zichtbaar dan zit waarschijnlijk de stekker (adapter) van het modem niet in het stopcontact. Als de lampjes op het modem wel branden maar de machine meldt nog steeds Fout modem Init ERROR E 750, zet dan frankeermachine en modem uit en probeer de stekker aan de achterzijde van de frankeermachine iets beter aan te drukken, ook als de schroefjes vastgedraaid zitten (zie onderstaande foto). Daarna zet u eerst het modem aan, daarna de frankeermachine en in de meeste gevallen zal de melding niet meer voorkomen nadat u opnieuw probeert om een inspectie* uit te voeren of krediet te laden.

F-Link

De F-Link kan geen verbinding maken. Zet de F-Link aan d.m.v. de schakelaar op de achterkant. Zet de frankeermachine uit en weer aan d.m.v. de schakelaar op de achterkant. Wacht nadat u de F-Link heeft aangezet totdat het lampje READY niet meer knippert en continu brandt, dit kan ca. 3 minuten duren. Probeer daarna weer verbinding te maken.

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met:

Frama Care

0900 - 11 222 22
framacare@frama.nl