Frama Blog

De postmarkt is continu in beweging. Graag helpen wij u om het toch zo helder mogelijk te houden. Diverse onderwerpen/aspecten van postverwerking, verzending en persoonlijke communicatie komen aan bod. Zo bent en blijft u op de hoogte.

Emergency Upload

4 mei 2016

Eén van de meest voorkomende problemen bij bedrijven is het ontbreken van voldoende frankeertegoed terwijl u veel post moet frankeren. Dit heeft te maken met de afgesproken weeklimiet (eens in de 7 dagen laden) die bereikt is. Wat kunt u doen want de stapel post moet vandaag weg?

Gelukkig kunt u gebruik maken van de Emergency Upload. De hoogte hiervan kan, op uw verzoek, alleen door PostNL veranderd worden. Voor een structurele verhoging kunt u rechtstreeks contact opnemen met PostNL (088 - 868 68 68) of direct het aanvraagformulier invullen op de website van PostNL. Er wordt over een weeklimiet gesproken omdat het totale bedrag eens in de 7 dagen kan worden geladen.

Lees meer

De attentiewaarde van fysieke post neemt weer toe

2 mei 2016

In een wereld waar alles digitaal verzonden wordt, voelen we ons al snel overspoeld door de vele informatie. Immers iedere nieuwsbrief, reclamefolder of enquete draagt de boodschap uit heel belangrijk te zijn, iets wat niet gemist mag worden. Steeds meer ondernemers worden daardoor geconfronteerd met bomvolle emailboxen en overijverige spamfilters waardoor het lastig is de boodschap over de bühne te krijgen. Online moet er met steeds meer factoren geconcurreerd worden, terwijl de traditionele brievenbus steeds leger wordt.

Lees meer

Wanneer is een frankeermachine rendabel, binnen 5 seconden weet u hoeveel portokosten u kunt besparen

28 april 2016

Sta de komende tijd eens stil bij de manier waarop u frankeert en of dat voor u de voordeligste manier is. De post is namelijk grillig en dat betekent dat u eigenlijk per dag moet kijken welke manier van frankeren het voordeligst is. Onze ervaring is dat men al jaren dezelfde methode gebruikt om post te frankeren. Terwijl de poststroom wel verandert, laat men de manier waarop gefrankeert wordt ongemoeid. Zonde van de portokosten. De ene keer is namelijk de frankeermachine interessant en de andere keer wellicht Partijenpost. Om een juiste inschatting te maken van de kosten, zijn meerdere factoren belangrijk.

Lees meer

Modern en onbezorgd post versturen bij dalende volumes

25 april 2016

Op dit moment worden er in Nederland iedere week zo’n 80 miljoen poststukken verstuurd. Zelfs Google verstuurd kortingscoupons per post. Want ook het grootste digitale reclamenetwerk ter wereld realiseert zich dat het vinden van nieuwe klanten beter gaat per post, ook al maakt de ontvanger wel 100 keer per dag gebruik van uw website.

Post heeft echter de afgelopen jaren harde klappen gekregen. Dalende volumes bij voornamelijk transactionele zendingen. Dat is niet zo gek, het is gewoon makkelijker om een factuur per email te versturen. Fysieke post wordt ook door praktisch iedereen als duur ervaren, maar weet u bijvoorbeeld wat het tarief is voor het versturen van 5000 brieven van 22 gram? Daarnaast is de prijs van de postzegel in de afgelopen jaren enorm gestegen en ervaart iedereen de post als duur. Terwijl de postzegel maar 5% is van het totaalvolume maar wel goed is voor 90% van de beeldvorming.

Lees meer